Dansker vinder ’Teknologiens Oscar’

Med en opfindelse, der har potentiale til at revolutionere produktionen af rent drikkevand, vandt den danske iværksætter og direktør Peter Holme Jensen i går førstepladsen i den europæiske konkurrence European Inventor Award. Prisen, der er kendt som ’Teknologiens Oscar’, uddeles hvert år af Det Europæiske Patentkontor til årets mest innovative opfindelse, skriver DR.

Tag hånd om din karriere. Tjek de nyeste job på Jobfinder

Peter Holme Jensen modtog prisen sammen med medarbejderstaben i virksomheden Aquaporin, der har specialiseret sig i en billig og enkel vandrensningsteknologi, som tager udgangspunkt i naturens egne principper.

Med en membran, der er forsynet med de såkaldte aquaporiner – proteiner, som udelukkende lader vandmolekyler strømme gennem sig – har virksomheden opfundet en metode til at rense vand uden brug af store mængder energi. Teknologien er patenteret i 40 lande verden over.

Peter Holme Jensen glæder sig over prisen.

»Den betyder, at vi får en global blåstempling for at bringe vores opfindelse ud i verden,« fortæller han til DR.

Læs også: Han er Europas bedste ingeniør

European Inventor Award uddeler årligt tre priser, og Aquaporin vandt i kategorien for små og mellemstore virksomheder foran den spanske mobilantenne-producent Fractus og den svenske virksomhed Hövding, der har skabt en cykelhjelm inspireret af bilers airbags.

Præsidenten for Det Europæiske Patentkontor, Benoît Battistelli, begrunder den danske førsteplads med teknologiens store globale potentiale.

»Peter Holme Jensens opfindelse – med de betydelige energibesparelser i produktionen af ultrarent vand – vil få stor økologisk og økonomisk betydning. Teknologien kan bruges i afsaltningsanlæg og dermed indgå som et vigtigt element i bekæmpelsen af den globale mangel på rent drikkevand,« siger Benoît Battistelli.

Det er tredje gang på fire år, at en dansk virksomhed vinder en European Inventor Award.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>