Driftsfejl hos Bankdata spænder ben for lønudbetaling

En fejl hos it-virksomheden Bankdata betød, at flere hundredetusinde danskeres lønoverførsler ikke var tikket ind på kontoen som ventet mandag morgen. Det skriver DR.

Bankdata leverer it-løsninger til en række små og store pengeinstitutter, heriblandt Jyske Bank, og fejlen har påvirket et ukendt antal kunder, hvor Bankdatas systemer har været involveret i udbetalingen af løn.

»Vi har haft en driftsfejl med den udgående clearing, og vi har først fået sendt den her til morgen, hvilket forsinker lønoverførslerne. Det er vores fejl, som giver mærkbare problemer hos kunderne, og det beklager vi meget,« siger Lene Weldum, direktør i Bankdata, til DR.

Den nærmere årsag til driftsproblemerne er endnu ikke klarlagt, men Bankdata forventer ifølge DR at have clearet alle overførsler og sendt dem videre til de øvrige banker inden klokken 12.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>