Droner modtager støtte til indsatsen mod svolvsyndere

Snart vil nye svovlkrav til skibe træde i kraft i Østersøen, Nordsøen og den Engelske Kanal. Og noget tyder på, at de store rederier vil støtte brugen af luftbårne ubemandede droner, der skal spotte svovlsvindlere, skriver Shippingwatch.dk.

Ifølge Bloomberg har Miljøstyrelsen øremærket 180.000 dollar til droneforsøg, og ifølge Sustainable Shipping fortæller norske Wallenius Wilhelmsen Logistics, at miljøsamarbejdet Trident Alliance senere i juni vil mødes, og det forventes, at alliancen vil bakke op om brugen af droner.

Læs også: Beredskabsstyrelsen vil sætte droner ind ved katastrofer

Alliancen blev grundlagt i København i slutningen af maj og har til formål at arbejde for en håndhævelse af svovlkravene. Det er dog langt fra i alles interesse at indsætte dronerne som det primære våben mod svovlsyndere.

Droner er ikke eneste mulighed

Ifølge Shippingwatch.dk frygter rederierne, heriblandt Maersk Line, at de store ekstraudgifter, der pålægges rederierne i forbindelse med de strammere krav, kan få flere til at fuske for at spare penge.

»Myndighederne er nødt til at introducere en række metoder til at håndhæve svovlkravene, inklusive stikprøver af brændstof samt at gennemgå selskabernes fakturaer for at se, om deres indkøb stemmer overens med deres brændstofforbrug,« siger Jon Risvig, director of business development i Unifeeder ifølge Bloomberg og tilføjer:

»Droner kan ikke være det eneste middel til at stramme kontrollen.«

Tyskland og Holland støtter op om droner

Ifølge Carolin Abromeit, der er Head of Shipping ved Tysklands statslige maritime og hydrografiske agentur, BSH, ligger brugen af droner som kontrolværktøj dog ikke langt ude i fremtiden.

I Tyskland ser man gerne, at EU udvikler flere kontrolværktøjer, hvor droner blot er ét af dem.

I sidste uge kom det frem, at myndighederne i Holland planlægger at bruge ‘sniffere’ til at spore skibe, der mistænkes for brug på svovlkravene. Systemet skulle blandt andet kunne implementeres ved indgangen til havnen i Rotterdam.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>