Forskere: Computer gennemfører Turing-test

I følge en gruppe forskere har en chatrobot for første gang bestået Turing-testen. Det skriver BBC. Testen er skabt for at undersøge, hvorvidt en computer er så god til at tale for sig, at mennesker tror, de taler med et andet menneske og ikke en computer.

Turing-testen foregår ved at et dommerpanel chatter med computeren, samt to mennesker. Hvis dommerpanelet fejlagtigt tror, at computeren er blandt de menneskelige chattere mere end 30 procent af tiden, har computeren bestået prøven.

I det sidste nye forsøg udgav en computer sig for at være den 13-årige ukrainske dreng Eugene Goostman. Alderen samt det faktum, at engelsk ikke er det første sprog for den kunstige intelligens, skulle kamuflere eventuelle grammatiske fejl i Eugene Goostmans sprog. Under de forhold lykkes det computeren at narre dommerpanelet til at tro, den var menneske 33 procent af tiden.

Forskerne bag testen har dog endnu ikke udgivet en transskription fra samtalen mellem dommerne og Eugene Goostman, men det er muligt, den bliver udgivet på et senere tidspunkt.

Opdateret: Det fremgik oprindeligt af artiklen, at der var tale om en supercomputer. Der var tale om et computerprogram, en såkaldt chatrobot. Det er heller ikke første gang, at en chatrobot består Turing-testen, der i øvrigt er konstrueret på baggrund af en forudsigelse fremsat af Alan Turing og ikke en specifikt beskrevet test. Se eventuelt Wireds artikel om Eugene Goostman eller kritik af testen hos TechDirt.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>