Første forbryder fanget med ansigtsgenkendelse i Chicago

For første gang er en mand i Chicago blevet anholdt på baggrund af ansigtsgenkendelsesteknologi, som kunne identificere en forbryder. Det skriver Ars Technica.

I februar 2013 brugte Pierre Martin en pistol til at true sig til en mobiltelefon i Chicago. Uheldigvis for ham blev han fanget på et en overvågningskamera, og politiet kunne med et computerprogram identificere ham i en forbryder-database med 4,5 millioner billeder. Senere blev han også identificeret af en række menneskelige vidner.

Pierre Martin er den første politiet i Chicago har anholdt med hjælp fra ansigtsgenkendelsesteknologi, og han er nu dømt til 22 års fængsel.

Teknologien blev indført i Chicago med 5,4 millioner dollar i føderal støtte. Ifølge eksperter virker det dog kun, hvis politiet er i besiddelse af et godt billede af høj kvalitet. Det vækker bekymring hos juraprofessor Elizabeth Joh fra California Davis Universitet.

»Den største bekymring ved hvilket som helst big-data-værktøj er præcision og andelen af fejl vi bør tolerere, når politiet beslutter sig for at gribe ind i individets frihed,« siger Elizabeth Joh.

Samme bekymring finder man hos American Civil Liberties Union, som arbejder på at fremme borgerrettigheder. Her mener politisk analytiker Jay Stanley, at man bør spørge, hvor mange fejl systemet begår for hver kriminel, der bliver fanget.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>