Gymnasielærere: It hjælper de svagere elever mest

Det er hovedsageligt klassens gennemsnitlige elever, der har gavn af brugen af it-redskaber i undervisningen i gymnasiet. Det konkluderer forskere fra Aarhus Universitet på baggrund af en spørgeskemaundersøgelse blandt gymnasielærere.

For elever, der normalt ligger på et 7-tal, vurderer 77 procent af gymnasielærerne, at it i nogen eller væsentlig grad bidrager til at øge det faglige niveau.

Det er især mulighederne for at kunne kommunikere på nye måder mellem eleverne og med lærerne samt dele dokumenter, der styrker eleverne. Brugen af nye former for afleveringer som podcasts, sociale medier eller video er imidlertid også med til at hjælpe blandt andet de elever, der ikke siger så meget i timerne.

Gymnasielærerne vurderer, at de stærkeste elevers niveau i mindre grad bliver løftet ved at bruge de nye it-redskaber. Ifølge undersøgelsen er det primært eleverne i mellemgruppen efterfulgt af de svageste elever.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>