IDC: Phablets sluger tablet-vækst

Væksten i salget af tablets er stilnet så meget af i begyndelsen af i år, at analysevirksomheden IDC nu sænker sine forventninger til salget af tablets for hele året 2014. Beregningerne viser, at der på verdensplan vil blive solgt 245,4 milliioner enheder i 2014 mod forventede 260,9 millioner enheder tidligere. Tallene gemmer på en vækst i salget af tablets på kun 12,1 procent i år mod 51,8 procent sidste år.

Læs også: Phablet-test: Batterilevetiden er den største overraskelse

To årsager ligger til grund for denne opbremsning. Dels holder kunderne længere på deres tablets end vi havde forventet – især de dyrere modeller. Når de så får sig en ny giver de den gamle videre til et familiemedlem, siger Tom Mainelli fra IDC og føjer endnu en årsag til faldet i tablets-salg:

»Endelig ser vi, at phablets – smartphones med 5.5 tommer skærme og større, holder mange fra også at købe en tablet. Den store telefonskærm er åbenbart ofte stor nok til de fleste tablet-aktiviteter«, siger han.

En sammenligning af første kvartal sidste år og samme periode i år afslører at andelen af phablets i smartphonesproduktionen nu udgør 10,5 procent i forhold til blot 4,3 procent sidste år.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>