Inmarsat om MH370-efterforskning: Vi mangler stadig at lede det mest sandsynlige sted

Satellitvirksomheden Inmarsat har trukket et stort læs i efterforskningen af det forsvundne Malaysia Airlines-fly MH370.

Alligevel viser det sig nu, at stedet, som Inmarsat selv har udpeget som det mest sandsynlige til flystyrtet, endnu ikke er blevet efterforsket.

Det skriver BBC, efter at stationens tv-program Horizon har fået adgang til at tale med de førende telekommunikationseksperter i Inmarsat.

Lige nu er efterforskningen efter flyet sat på hold, da skibe er i gang med at kortlægge havbunden i Det Indiske Ocean, men snart vil efterforskningen blandt andet rykke ud til Inmarsats ‘hotspot’, som BBC omtaler det, og som vil blive et topprioriteret område fra myndighedernes side.

Det er blandt andet forbindelser mellem MH370 og en af Inmarsats satellitter, som har drevet efterforskningen. Signaler sendt til satellitten indikerer, at flyet måtte være styrtet i den sydlige del af Det Indiske Ocean.

Det australske skib »Ocean Shield« blev sat i søen for at efterforske området vest for byen Perth og følge op på spor – blandt andet området identificeret af Inmarsat. Som det kommer frem i BBC Horizon, nåede »Ocean Shield« dog aldrig frem til området.

Læs også: Jagten på spøgelsesfly gået i stå efter fejltolkning af pinger

Umiddelbart efter opfangede det nemlig de meget omtalte pinger, som man troede stammede fra flyets sorte bokse. De signaler fik topprioritering i efterforskningen, men viste sig efter to måneders undersøgelse af 850 kvadratkilometer havbund at være et blindt spor. Nu hælder myndighederne til, at der var tale om en fejlfortolkning, og at signalerne slet ikke stammer fra flyet.

»Det var på ingen måde et urealistisk sted (at lede, red.), men det var længere mod nordøst end vores område med den højeste sandsynlighed,« siger en repræsentant fra Inmarsat, Chris Ashton, til BBC Horizon.

Læs også: Australsk minister: Vi har lokaliseret de sorte bokse

Inmarsats eksperter har brugt deres data til at plotte en serie af buer hen over Det Indiske Ocean, hvor deres system har fået kontakt med MH370.

Ved at modellere en flyvning med en konstant hastighed og en konstant retning, hvor flyet er blevet navigeret af en autopilot, fandt Inmarsats hold af eksperter én flyrute, som passede sammen med alle data, som har ført til, at det kan udpege ét bestemt område, hvor firmaet selv tror på, at MH370 er løbet tør for brændstof og styrtet ned.

MH370 forsvandt 8. marts.

Følg jagten på det forsvundne MH370 i din indbakke. Tilmeld dig Ingeniørens nyhedsbrev.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>