It-iværksættere sender kølige VM-øl verden rundt

VM og kølige øl hænger uløseligt sammen. Det mærker man tydeligt i den lille virksomhed eCool på Mors, der igennem de seneste fem år har produceret den såkaldte eCool Can Cooler – en ølkøler til 24 dåseøl, der nedkøles i jorden.

En voldsom succes på de sociale medier og en helt ny hjemmeside designet af en gruppe unge it-iværksættere fra virksomheden Instinkt har imidlertid nu åbnet døren til helt nye markeder og sparket voldsom gang i salget op til VM.

Instinkt sendte produktet viralt, og derefter gik det stærkt.

»Vi var i kontakt med en amerikansk samarbejdspartner, der postede eCool på den amerikanske side Hackernews, og så gik det amok. Historien blev spredt til hele verden på rekordtid,« fortæller Søren Østergaard, partner i Instinkt.

Tjek de nyeste it-job på Jobfinder

eCool, der tidligere solgte omkring 200 ølkølere om året primært i Danmark, har i den seneste tid fået henvendelser fra interesserede fra 40 lande verden over. Visse dage er der sendt 70 ølkølere af sted om dagen. En enkelt kunde har bestilt 1.500 kølere. Også den tyske ølgigant Heineken har vist interesse.

Instinkt havde planer om at gennemføre en større online annoncekampagne, men kampagnen er blevet bremset, da eCool dårligt kan følge med efterspørgslen efter den virale succes. Opfinderen af eCool, Klaus Peter Bak, fortæller:

»Lige nu er det kaos. Vi har sat både familie og venner i gang med at samle ølkølere i deres fritid,« siger Klaus Peter Bak og fortsætter:

»Vi bad egentlig bare Instinkt om at give os et lille skub, men de har nærmest givet os en glidende tackling i de her VM-tider.«

Læs også: It-studerende vil vise, at de er mere end nørdede programmører

It-virksomheden relancerede hjemmesiden med ny grafik og en snert af humor. Ølkøleren, der fungerer helt uden brug af strøm, bliver nu solgt under sloganet: ’Red verden – en jordkølet øl ad gangen’. Og det slogan har tilsyneladende universel appel.

Adskillige udenlandske medier står i disse dage i kø for at fortælle historien om virksomheden på Mors. Financial Times har henvendt sig, og i den kommende weekend skal Klaus Peter Bak deltage i liveindslag på to engelske kanaler samt optræde på den amerikanske Weather Channel.

It-iværksætter Søren Østergaard glæder sig over den virale succes, som han dog ikke er sikker på, at han ville kunne gentage med et andet produkt. eCool sælger nærmest sig selv, mener han.

»ECool er et mandeprodukt, der endda indbefatter, at manden får lov at grave et hul i jorden. Det kunne nærmest ikke være federe,« forklarer Søren Østergaard.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>