Kinesisk stats-tv: Windows 8 er en trussel mod Kinas sikkerhed

For få dage siden blev brugen af Windows 8 forbudt på offentlige computere. Nu advarer kinesiske eksperter mod brugen af styresystemet, som de mener, bliver brugt til at samle data om kinesiske borgere. Det skriver BBC.

Læs også: Tom Behnke vred over sessionslognings-forsvar: ’Jeg blev bundet historier på ærmet’

I et indslag på den statsejede kanal, der i øvrigt kan ses af en milliard kinesere, siger professor Yang Min fra Fudan Universitet, at Windows 8 udgør en ‘stor udfordring’ for landets cybersikkerhed.

Han kritiserer Microsoft for ikke længere at lade koden til Windows 8 være tilgængelig for den kinesiske regering, samtidig med at systemet, ifølge ham, er designet til at give Microsoft bedre adgang til brugernes database.

I indslaget blev der også lagt op til, at Windows 8 udnyttes af NSA til at samle data om Kina, og andre kinesiske medier udfordrede i deres udsendelser til ‘alvorlige straffe’ til de firmaer, der måtte hjælpe USA med at spionere.

Læs også: OpenSSL er ramt af et nyt kritisk sikkerhedshul

Sidste i maj forbød den kinesiske regering brugen af Windows 8 på offentlige computere. Angiveligt for at spare strøm, men flere medier meddelte hurtigt, at det var på grund af frygt for sikkerhed i styresystemet.

Microsoft oplyser til CCTV, at de samarbejder aktivt med den kinesiske regeringen for at mindske frygten for udnyttelse af data.

»Bønder i den amerikanske regering, som har hjulpet med at udspionere kinesiske borgere og stjæle hemmeligheder.« Sådan omtalte CCTV andre store internetfirmaer som Google, Facebook og Yahoo, der også lige fik et slag med på vejen i indslaget.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>