Nets spærrer kort i massevis efter systematisk afluring

13.000 danskere vil i dag stå med et Visa/Dankort, som ikke virker. Nets har nemlig spærret deres kort efter en sag om muligt misbrug. Det skriver Ekstra Bladet.

Spærringerne sker i kølvandet på systematisk afluring af danskernes kort, hvilket typisk sker via såkaldt skimming-udstyr, som bliver placeret på betalingsautomater og kopierer oplysningerne fra kortet og den pin-kode, der bliver indtastet.

Ifølge Nets er det for eksempel på tankstationer, at kortsvindlerne har monteret spion-udstyr på pengeautomater, men det kan også være andre steder. Afluringen kan også ske via en netbutik, men hvad der er sket helt præcist i denne sag, ønsker Nets ikke at fortælle. At kort er blevet afluret og derfor nu spærret, er ikke lig med, at alle disse kort er blevet misbrugt, understreger Ulrik Marschall, pressemedarbejder hos Nets.

Til Version2 forklarer han, at man siden en tidligere sag har holdt ekstra øje med en række kort, som muligvis også var blevet afluret dengang. Og nu har det vist sig, at disse kort altså også var ramt og derfor spærrer man dem.

»Det er typisk på ét betalingssted, at kortoplysninger bliver afluret, enten ved skimming eller i en netbutik. Hvis vi kan se, at kort brugt det sted mellem klokken 14 og 16 en dag er blevet afluret og misbrugt, spærrer vi dem, men sætter så kort brugt før og efter under skærpet opsyn. Og hvis der er tegn på misbrug, spærrer vi også dem,« forklarer han.

At spærre kort efter misbrug er noget, Nets gør hver dag, men denne sag er mere omfattende end normalt.

»Det er ikke den største sag, vi har haft, men en af de større. Men der er ingen grund til panik, for der er fire millioner Dankort-holdere i Danmark, og det er kun en meget lille del af dem, der er påvirket af det her,« siger Ulrik Marschall.

Opdatering: Nets valgte fredag eftermiddag at melde ud, at det drejer sig om 13.000 kort.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>