Nu får virksomhederne standarder som ‘startpakke’

Såkaldte startpakker af standarder skal målrettes små og mellemstore danske virksomheder. Det er en del af vækstpakken ‘Danmark helt ud af krisen’, som regeringen har indgået en aftale med Venstre om.

Startpakkerne skal ifølge vækstpakken indeholde information og vejledning til virksomhederne om de mest relevante standarder for lige netop deres branche. Det vurderes, at der skal udvikles fire til seks pakker, for eksempel inden for ledelse og produktionsprocesser.


Små og mellemstore danske virksomheder, for eksempel inden for robotteknologi, skal have rådgivning i, hvordan standarder kan forbedre produktiviteten og øge eksporten.

Dansk Standard skal udvikle standarderne. Ifølge standardiseringsdirektør Jesper Jerlang handler startpakkerne om at samle eksisterende standarder, så flere får glæde af dem:

»Mange små og mellemstore virksomheder kan have svært ved at overskue, hvilke standarder de kunne have glæde af. Derfor skal vi udvikle nogle små og relativt smalle pakker af standarder. Det kunne for eksempel være målrettet en virksomhed, der arbejder med robotteknologi,« forklarer han og tilføjer, at pakkerne vil blive fulgt op af et rådgivningstilbud:

»På den måde kan vi komme ud i virksomhederne og vise, hvordan de kan få glæde af standarderne,« siger Jesper Jerlang

Læs også: Nu skal der sættes en standard for standarder i hele Europa

Flere undersøgelser har vist, at virksomheder, der arbejder aktivt med standarder, er mere produktive og bedre til at eksportere. Derfor glæder det chefkonsulent Annette Dragsdahl fra Dansk Industri, at vækstpakker nu har et specielt fokus på standarder:

»I første omgang handler det om at forstå, hvilke standarder der er relevante for den enkelte virksomhed. Her er det en rigtig god idé at knytte rådgivning til, så virksomhederne også får standarderne implementeret,« siger hun.

For Dansk Industri er det afgørende, at der bliver tale om internationale standarder.

»Fokus skal være rettet mod standarder, der giver øget markedsadgang til Europa og resten af verden, også på områder, hvor der ikke er obligatoriske krav om brug af standarder,« siger Annette Dragsdahl.

Regeringen har endnu ikke afsat et konkret beløb til startpakkerne for standarder.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>