Ny dom koster patenttrolde dyrt i USA

Amerikanske virksomheder, som lever af at sagsøge andre firmaer for krænkelse af patenter, risikerer nu at få en økonomisk lussing, hvis de taber, takket være en ny afgørelse fra den amerikanske højesteret. Nu har det første it-firma vundet over én af de såkaldte patenttrolde og fik medhold i, at patent-sagsøgerne skal betale alle sagsomkostninger. Det skriver Ars Technica.

Tidligere har det amerikanske patentsystem gjort det næsten risikofrit for firmaer, der typisk indkøber patentporteføljer fra konkursramte teknologivirksomheder og bruger patenterne til at anlægge sager mod andre teknologivirksomheder.

Mange af de sagsøgte virksomheder har hidtil valgt at indgå forlig i sagerne, fordi de selv med en sejr kunne stå med en dyr advokatregning. Det har skabt en hel branche for virksomheder, der anlægger disse sager på baggrund af uprøvede patenter, såkaldte patenttrolde.

Nu skal patenttroldene i disse sager pålægges at betale alle sagsomkostninger, og det gør det mindre risikabelt at kæmpe imod patenttroldene.

Det første firma, som har vundet en sag efter den nye afgørelse, iværksætterfirmaet FindTheBest, er således blevet tilkendt, at sagsøgeren Lumen View skal betale sagens omkostninger, fordi patentet ifølge dommeren blot var en løs beskrivelse af en generel teknologi.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>