Oplev Europas største videnskabsfestival i Carlsberg Byen

Videnskabelig indsigt og metode var med til at gøre Carlsberg til et førende bryggeri i hele verden.

Bortset fra det lille husbryggeri Jacobsen er ølproduktionen nu flyttet bort fra Valby. Tilbage er videnskaben, og de kommende dage vil hele Carlsberg Byen være hjemsted for Europas største tværgående konference om forskning: Euroscience Open Forum 2014.

Esof har siden 2004 været afholdt hvert år i større europæiske byer med det populære årsmøde i American Association for the Advancement of Science (AAAS) som forbillede.

Omkring 5.000 deltagere og 500 journalister ventes til København for at deltage i Esof 2014. Det er et højprofileret arrangement, der officielt åbnes af dronningen og EU-Kommissionens formand, José Barroso, på søndag.

Allerede lørdag begynder dog de første foredrag. Blandt foredragsholderne er seks nobelpristagere, mange andre topforskere, politikere og folk fra erhvervslivet.

I modsætning til AAAS-mødet, hvor man i et vist omfang kan blive præsenteret for ny forskning, skal man dog ikke forvente nye banebrydende forskningsresultater. Det er debatten og dialogen mellem videnskab og samfund, der er i højsædet.

Desuden er det forholdsvist dyrt at deltage i Esof 2014, hvis man ikke er studerende, journalist eller i arrangørernes øjne på anden måde en attraktiv person.

Folkelig videnskab

Det rådes der bod på med Science in the City, der er den folkelige del af arrangementet med gratis adgang til udstillinger, foredrag, debat og hands on-eksperimenter fra 85 aktører fra 20 lande.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>