Oracle: Vores in-memory database gør applikationer 100 gange hurtigere

In-memory har i mange år været den hellige gral for databehandling, fordi hastighedsforskellen på at læse og skrive data i hukommelsen frem for diske og andre langsommere lagermedier kan være en faktor 100 eller større. Den seneste tendens er at gøre in-memory muligt, uden at skulle skifte til særlige databaser, og det er den vej, Oracle har valgt at gå med en ny udvidelse til Oracle Database 12c.

Oracle løftede sløret for udvidelsen tirsdag, men den bliver først tilgængelig for 12c-kunderne i løbet af juli.

Blandt de funktioner, som Oracle forsøger at skille sig ud på i forhold til især SAP Hana er understøttelse for en række forskellige dataformater, programmeringssprog og mulighed for at bruge 12c til både at kunne lave realtidsanalyser på data og få hurtigere transaktioner.

Ifølge Oracle kan selskabets egne forretningsapplikationer opnå en hastighedsforøgelse på 100 gange eller endog op til 1.000 gange, hvad der er muligt med et konventionelt databasesystem.

Der er tale om en udvidelse til 12c, og det betyder ifølge Oracle, at kunderne ikke skal ændre noget. De får dog mulighed for at specificere, hvilke data der skal ligge i hukommelsen, og hvilke der skal ligge på andre lagermedier som eksempelvis SSD eller diske.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>