Syddansk Universitet udskyder eksamensovervågning: Studerende skal kunne se logning

Studerende, der skulle til skriftlig eksamen i disse uger på Syddansk Universitet, SDU, skulle have haft installeret et program, som kunne overvåge dem under prøven og opdage forsøg på snyd. Lanceringen er nu blevet udsat for at give tid til at sikre de studerende bedre.

Læs også: Overvågningssoftware skal stoppe eksamenssnyd på Syddansk Universitet

Den første udgave indeholdt en mulighed for, at de studerende kunne få lov til at se, hvad der var blevet logget om dem. Det var imidlertid en manuel proces, og det besluttede universitetet altså ikke var tilstrækkeligt.

»Vi ønsker at give den studerende adgang til, hvad vi optager, således at vi øger retssikkerheden for den studerende og SDU. Det kan vi i dag, men kun manuelt. Vi udskyder udrulning til, at vi kan det automatisk og proaktivt,« skriver it-chef Kurt Gammelgaard Nielsen fra SDU i et e-mailsvar til Version2.

Præcis hvordan de studerende skal have mulighed for at se, hvad der er blevet logget, er ikke afklaret, men Kurt Gammelgaard Nielsen foreslår, at det eksempelvis kunne være ved at sende de studerende en e-mail efter prøven, og de så ved hjælp af universitetets single-sign-on kunne få adgang til at se logningen.

Det er stadig planen, at overvågningssoftwaren skal tages i brug i år, men præcis hvornår kan SDU ikke oplyse på nuværende tidspunkt.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>