Ultralyd lader dig koble mobiltelefonen til din Chromecast

Der er kamp om frekvenserne, når det gælder radiobølger, selv i dagligstuen, men der er masser af ledigt spektrum, når det gælder lydbølger. Nu vil Google udnytte højfrekvent ultralyd til at gøre det lettere at synkronisere enheder med Googles Chromecast, skriver GigaOm.

Google har tidligere investeret i og forsket i muligheden for at bruge lydbølger til at overvinde den første udfordring for overførsel af data mellem to enheder, nemlig sammenkoblingen eller ‘pairing’.

Til Chromecast, som er en modtager, der kan sluttes til et tv og bruges til streaming af tv, musik og andet indhold, har man hidtil skullet være på det samme trådløse netværk.

Det kræver, at man får adgang til netværket, og det kan ifølge Google være svært for mange brugere at få sat op, inden de kan gå i gang med eksempelvis at være fælles om en afspilningskø til en fest.

Nu får Chromecast mulighed for at bruge ultralyd ved at udsende lyd gennem tv’ets højttalere, som kan opfanges af mikrofonen på en smartphone.

Det forlyder ikke, hvorvidt lyden fra Chromecast vil forstyrre kæledyr som hunde og katte, eller om der skal være stille i lokalet, før det kan lade sig gøre.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>