USA løfter restriktioner på satellitbilleder med postkasser og kloakdæksler

Snart bliver det muligt for tjenester som Google Maps og Bing Maps at benytte satellitbilleder med en højere detaljegrad. Det skriver BBC.

Hidtil har det ikke været lovligt for virksomheder at benytte satellitbilleder, der viser detaljer mindre end 50 centimeter. Men om ikke så længe vil virksomheden Digital Globe sælge billeder, der viser detaljer på helt ned til 31 centimeter.

Det sker, efter at amerikanske myndigheder har løftet restriktionerne på detaljegraden af satellitbilleder. For at udnytte det vil Digital Globe nemlig sende satellitten Worldview-3 ud i rummet, som efter sigende er i stand til at tage billeder, der tydeligt viser kloakdæksler og postkasser.

»Tidligere skulle man bruge flyvemaskiner til at tage billeder med en så høj detaljegrad, men det er både dyrt og tidskrævende,« forklarer en talsmand fra Digital Globe.

Der vil dog stadig være følsomme områder på kloden, der bliver sløret af sikkerhedsmæssige grunde.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>