USA spionerede på langt flere end 89.000 mål sidste år

I en ny rapport fra amerikanske myndigheder fremgår det, at det amerikanske efterretningsvæsen spionerede på 89.000 udlændinge sidste år. Men det tal er i virkeligheden langt større, skriver Wired.com.

For når de amerikanske myndigheder skriver, at 89.138 har været mål for spionage, er det ikke nødvendigvis individer. Mål dækker nemlig også over grupper og organisationer. Tallet er derfor ikke nogen god indikator for, hvor mange der rent faktisk har været mål for amerikansk spionage.

Derudover bliver alle de mennesker, som har kommunikeret med amerikanske spionagemål også involveret.

Det er blandt andet tilfældet i en sag, hvor den amerikanske efterretningstjeneste NSA har hacket sig til flere tusinde e-mail-samtaler fra den kinesiske virksomhed Huawei. På den måde bliver alle, der har sendt e-mails til Huawei, også mål for spionage.

Derfor er det ifølge internetrettighedsorganisationen EFF umuligt at sige, hvor mange der rent faktisk har været udsat for spionage på baggrund af den nye rapport, da tallet formentlig er langt større.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>