Velkommen tilbage til Wolfenstein – en ny verdensorden venter





Store nazi-cyborgs med endnu større våben – min sjæl, hvad vil du mere!



Nok er det muligt at snige sig omkring, men til tider banes vejen frem bedst af et potent våben i hver hånd.


Soldat Blazkowicz’ kæbeparti er som en mursten skåret ud af ren rå amerikansk patriotisme, og det føles velkendt nok endnu en gang at træde i hans kampstøvler denne rædsomme aften, hvor selv skyerne synes at vide, at krigen er så godt som tabt.  Året er 1946, og tyskerne har overtaget i den krig, der har hærget Europa siden invasionen af Polen i efteråret 1939.

En af årsagerne til tyskernes succesfulde krigsmaskine skal findes hos general Wilhelm Strasse, også kaldet Deathshead, og hans mere eller endnu mere horrible eksperimenter med at skabe supersoldater. Det er i aften, at der en gang for alle skal sættes en stopper for ham, når vores lille kommandogruppe invaderer hans fæstning – adrenalinen og frygten står som en ram lugt i natteluften.

Spillet der grundlagde en genre
Da det oprindelige Wolfenstein 3D udkom i 1992, skabte det på mange måder en helt ny genre af computerspil. Spillet var hverken historisk eller teknologisk det første af sin slags, men blandt andet fordi det blev lanceret som shareware, vandt spillet stor udbredelse og popularitet.

Firmaet bag, id Software, blev siden synonym med genren, og har ikke blot stået bag spilhit som Doom og Quake, men har også været i front, når det handler om den underliggende spilteknologi. Det er således også deres Tech 5-spilteknologi, som danner rygraden i det nyeste Wolfenstein: New Order.

Selve spiludviklingen er imidlertid lagt i hænderne på de svenske spiludviklere fra MachineGames, der alle er vokset op med id Softwares spil, men som hverken synes bange eller intimiderede over at tage et nyt livtag med den klassiske spilserie.

Kun 20 minutter senere falder Blazkowicz’ krop som i slowmotion mod havets overflade, efter at jeg eller han med nød og næppe er undsluppet en eksplosion i et af Strasses laboratorier. Forfærdelige billeder af tandhjul og muskler i dødbringende symbioser har brændt sig ind på nethinden, og samvittigheden er plaget af et skrækkeligt valg, som ganske givet vil hjemsøge krigshelten senere.

Splinter fra eksplosionen stryger som hidsige ildfluer gennem nattemørket, dødbringende skarpe, men som et varmt blodigt kys, da de strejfer Blazkowicz’ hoved, og alting pludselig bliver sort og tavst.

Genrens klassiske dyder
MachineGames holder i Wolfenstein: New Order fast i en lang række af shooter-genrens klassiske dyder. Dette er en spilverden, hvor Blazkowicz undervejs skal samle både Healthpacks og panser op. Han er en regulær supersoldat, som kommer sig over et knivsår på blot fem minutter og kan slæbe rundt på helt igennem urealistiske mængder af våben og ammunition. Sådan skal det være i Wolfenstein.

14 år efter William “B.J.” Blazkowicz styrtede mod havoverfladen, ser verden ganske anderledes ud. Krigen er slut, og tyskerne har for længst tvunget resten af verden i knæ. For vores helt er årene trillet forbi et for et uden at gøre indtryk. Granatsplinten er fjernet fra hans hoved, men hukommelsen er ikke vendt tilbage – ikke før en ny traumatisk oplevelse ryster det hele på plads, og han på ny tager kampen om mod en gammel fjende. Blazkowicz går en ny verdensorden i møde med brølende automatrifler.

Velkommen til en alternativ virkelighed
Ved at lade Wolfenstein: New Order udspille sig i en alternativ virkelighed får MachineGames ikke blot et større fortællemæssigt lærred at arbejde på – de får også frihed til at postulere og opfinde lige præcis de elementer, som de har brug for til at levere en effektiv actionoplevelse. Samtidig giver den alternative virkelighed spiludviklerne mulighed for at drysse små sjove detaljer ud over spillet, som når Blazkowicz ved et tilfælde finder singleskiven Das blaue U-Boot med popgruppen Die Käfer.

Hvor det forrige spil i Wolfenstein-serien i høj grad fokuserede på de okkulte og overnaturlige elementer, er fokus i Wolfenstein: New Order primært rettet mod robotter og cyborgs, sådan som det også var tilfældet i det oprindelige Wolfenstein 3D, hvor den afsluttende kamp mod Mecha-Hitler stadig står klart i erindringen hos de, der dengang fik gennemført spillet. Og så kan folkene fra MachineGames alligevel ikke helt holde sig i skindet, og der bliver også plads til en flirt med mere end rå teknologi – for sådan skal det være.

Wolfenstein: New Order er ude på pc og konsol nu.



Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>