Hackere stjal fortrolige data fra våbenproducent bag Israels Iron Dome

Israels missilforsvar ‘Iron Dome’ trækker lige nu overskrifter på grund af konflikten i Gaza, men våbenproducenten bag systemet har forsøgt at gå stille med dørene når det gælder et hackerangreb, hvor det lykkedes at stjæle store mængder fortrolige data. Det skriver sikkerhedsblogger Brian Krebs.

Sikkerhedsfirmaet CyberESI oplyser ifølge Brian Krebs, at israelske Israel Aerospace Industries i adskillige måneder i 2012 var infiltreret af hackere. Det er formentligt en kinesisk hackergruppe, som står bag.

Den samme gruppe mistænkes nemlig for at stå bag hacking mod en række andre firmaer inden for våbenindustrien, og hovedpersonerne optræder også på FBI’s liste over mest eftersøgte forbrydere.

Hackerne fik ifølge CyberESI adgang til det israelske firma gennem et phishing-angreb, hvorved det lykkedes at få installeret en bagdør på en pc hos firmaet. Derfra kunne de opsnappe og knække kodeord til at få adgang til flere systemer og informationer.

Blandt de informationer, som angiveligt blev stjålet, var 900 sider med tekniske tegninger og specifikationer for Arrow 3-missiler, som det israelske firma benytter sig af, og som er udviklet med hjælp fra Boeing.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>