Amerikansk iPhone-app gør indbrud pærelet

Smartphones bringer mange goder med sig og gør mange ting lettere. Desværre gælder det tilsyneladende også for indbrud. Wireds skribent Andy Greenberg beskriver, hvor let han brugte iPhone-applikationen KeyMe til at bryde ind hos sin nabo:

»Da jeg brød ind hos min nabo tidligere på ugen, brugte jeg ingen indbruds-tricks. Jeg kan ikke dirke låse, og jeg er ikke sikker på, hvordan man bruger et brækjern. Det viser sig, at det eneste, man skal bruge for at bryde ind er sluk-knap til samvittigheden og en iPhone.«

KeyMe er en app, der skal gøre det mere problemfrit at miste sine nøgler eller smække sig ude. Man scanner sin nøgle med telefonen og uploader resultatet til sin digitale nøglering hos KeyMe, og så kan man printe en ny kopi ud i dertil indrettede automater.

Greenberg ringede på hos sin nabo, der kastede sine nøgler ud af vinduet, så han selv kunne lukke sig ind. På vej op ad trapperne, scannede han naboens nøgler, og så var resten let.

»Mindre end en time senere havde jeg min egen nøgle til hans hoveddør.«

Læs også: It-forsker: Trivielt at narre dansk Bluetooth-låsesystem

Hos KeyMe selv hævder man dog, at sikkerheden er i orden. Kopieringen efterlader spor i form af brugerens kreditkortinformationer, og det kræver en scanning af et fingeraftryk at bruge automaterne. Ifølge virksomhedens CEO, Greg Marsh, er det langt mere sikkert end at kopiere nøgler på traditionel vis.

»Vi har en masse ansvarlighed og data, der ikke eksisterer, når man laver nøgler med traditionelle metoder. Hvis en nøgle bliver brugt på skadelig vis, vil vi kunne finde ud af, hvem der har gjort det,« udtaler han.

Men for at det kan ske, skal offeret for et indbrud selv melde til politiet, at han/hun mener, at det er en KeyMe-kopieret nøgle, der har skaffet tyvene adgang. Og da KeyMe og lignende applikationer ikke er voldsomt udbredte, kan man tvivle på, hvor mange nøglekopister, der bliver fanget.

»Min nabo havde aldrig hørt om KeyMe, og hvis hans lejlighed var blevet tømt, ville han ikke ane, at en obskur applikation havde noget at gøre med det,« skriver journalisten.

KeyMe hævder også, at applikationen ikke virker, hvis nøglen sidder i en nøglering, og at man derfor ikke lynhurtigt kan tage brugbare billeder af andres nøgler. Ifølge journalisten er der dog intet hold i den sikkerhedsforanstaltning.

Allerede i 2009 demonstrerede it-eksperter fra California University projektet Sneakey, der kunne producere fungerende nøglekopier ud fra et billede taget på 60 meters afstand.

KeyMe kan endnu ikke bruges i Danmark.

Læs også: Snyd tyvene og lås cyklen via en app

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>