Amerikansk startup udvikler ‘Google Glass til bilen’

Snart bliver det meget lettere at bruge smartphone i bilen uden at tage øjnene fra vejen. Virksomheden Navdy vil fra næste år udstyre din bil med det, der bedst kan beskrives som en forsimplet Google Glass.

Navdys produkt består ifølge Technology Review af en lille projektor, der forbindes til en smartphone via bluetooth. Derefter er den klar til at projicere de applikationer, som telefonen kører, op på den tilhørende gennemsigtige skærm, der er placeret oven på instrumentbrættet. Teknologien kan spille sammen med iPhones og Android-telefoner.

Et infrarødt kamera sørger for, at apparatet kan genkende forskellige fagter, så man eksempelvis kan besvare et opkald. Andre bevægelser giver mulighed for at tænde for en mikrofon, så brugeren kan diktere en besked og sende den som sms eller dele den på eksempelvis Twitter – ligesom det er muligt at betjene GPS-applikationer.

I den akademiske verden er der dog ikke ubetinget begejstring for ideen. Bryan Reimer, der er forsker ved MIT og tidligere har arbejdet med fordele og ulemper ved stemmestyring af elektronik i biler, er skeptisk.

»Heads-up-displays kan være nogenlunde understøttende for førerens opmærksomhed, men det virker, som om Navdy forsøger at presse alt, hvad man kan med en smartphone, ind på instrumentbrættet. Men har vi virkelig brug for en bedre måde at tweete i bilen på?« siger Reimer.

Sidste år konkluderede Bryan Reimer også i samarbejde med andre forskere, at stemmestyring af elektronik i biler kan være langt mere distraherende, end man skulle tro, da det giver føreren en overdrevet tillid til sin egen evne til at multitaske under kørslen.

Ifølge Navdy skal teknologien virke med de fleste biler, og den får strøm fra OBD 2-porten, der også gør det muligt at vise eksempelvis bilens hastighed på skærmen.

Du kan se en demonstration i video herunder:

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>