Blog: Kom nu i gang med BYOD





IT industrien er kendt for at hype forskellige teknologier og den forventede samfundsmæssige udvikling og hvorledes vi tager tingene til os. Ofte går det bare ikke så hurtigt, som teknologien tillader, analytikerne siger og vi der repræsenterer IT industrien, gerne vil have det til at gå. BYOD er ingen undtagelse.

Kært barn har mange navne og da vi først hørte om BYOD som et nyt koncept, dækkede det jo ganske simpelt over begrebet Bring Your Own Device – primært med henvisning til at vi skulle medbringe vores egen SmartPhone og anvende den i arbejdsmæssig sammenhæng. Sidenhen er der kommet et utal af udvidelser til – herunder BYOL (Bring Your Own Laptop), BYOS (Bring Your Own Software), BYOC (Bring Your Own Cloud) osv. osv. – eller den samlede fortegnelse BYOE – Bring Your Own Everything.

Hypen er enorm og Gartner har f.eks. udtalt at 50% af medarbejderne i 2017 selv vil stå for indkøb af deres arbejdsenheder – laptops & smartphones. Men hvordan ser realiteterne ud? I de fleste virksomheder er det stadig IT-afdelingen, der står for indkøb, installation og udrulning af laptops og smartphones til virksomhedens medarbejdere. Hvor iPhonen mange steder var bandlyst fra start af, er der efterhånden også – mange steder – gjort op med IT-afdelingens diktat om én given standard telefon og mon ikke vi i løbet af de kommende år ser at der bliver åbnet op for brug af andre styresystemer på laptops. Der er i hvertfald en stigende tendens blandt unge studerenede til at anvende MacBooks og mon ikke de tager det med sig ud til virksomhederne når de skal have jobs på et tidspunkt …

Men tilbage til BYOD. Hvad var det for nogle ting, som analytikerne forudså og IT industrien regnede med at virksomhederne kunne få ud af at tage BYOD til sig:

- Gør det muligt for brugerne at anvende det de helst vil – iPhone, Android eller Windows Phone f.eks.
- Lade brugerne selv stå for indkøb, installation, konfiguration og vedligeholdelse
- Frigiv ressourcer til dette i IT-afdelingen (som så kan bruges på support i stedet for )
- Få mere tilfredse brugere
- En arbejdsstyrke der kan arbejde på alle tider af døgnet – på den enhed de foretrækker

Det er da ren win-win for medarbejderne, IT-afdelingen og virksomheden. Eller?

For det er jo ikke så simpelt endda. Hvad med sikkerheden – hvem ejer enheden og de data der findes på den? Hvem har ansvaret hvis den går i stykker, bliver stjålet osv.? BYOD medfører en lang række spørgsmål og ting, som vi er nødt til at afklare inden vi går i gang med det. Men skal vi lade dette stoppe os fra at komme i gang med BYOD og dermed ikke opnå alle de åbenlyse fordele?

“Nej,” er mit svar – “kom nu i gang med BYOD med det samme. I har det jo alligevel!”

Ja, I har garanteret brugere der anvender enheder, I ikke var klar over at de gjorde. Som læser mails og kalender på deres iPhones, selvom de har fået udleveret en Android telefon. Som tilgår virksomheds-dokumenter via deres private laptop og private DropBox eller Google Drev konto. De har nemlig uploadet dokumenterne i løbet af arbejdsdagen til deres private konti for at kunne arbejde videre med det om aftenen og hente de ændrede dokumenter ned på virksomhedens systemer næste arbejdsdag. Der er sikkert også andre familiemedlemmer hos medarbejderen, der anvender den firmaudleverede enhed til skolearbejde, spil eller andet.

Det har vi ikke hos os tænker du, men jo – det har I. Så kom nu i gang med BYOD med det samme. Få etableret et BYOD klart miljø og nogle politikker, der gør det muligt at dele arbejde og fritid i overensstemmelse med den samfundsmæssige udvikling, der nu har været i gang i nogle år. Hvorfor er det dine brugere gør ting, de ikke må? For at være mere effektive og fleksible i løsningen af deres arbejdsopgaver. Det skal vi da ikke stå i vejen for – det skal vi understøtte bedst muligt og det gør vi blandt andet ved at få indført BYOD/L/S/C eller måske BYOE

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>