Blog: Twitters dyrtkøbte patentfred





Denne blog har tidligere omtalt Twitters patentstrategi. Kort fortalt lovede Twitter, at man ikke offensivt ville benytte sine patenter, hvis ikke opfinderne gav lov. Jeg skrev, at dette IPR-mæssigt ikke var klogt, men at man måske kunne hente så meget goodwill andetsteds, at manøvren stadig gav mening.

Tilbage i marts blev det offentliggjort, at Twitter havde købt en større patentportefølje af IBM. Prisen var på 36 mio. USD, og var en del af et forlig i en tvist, som IBM havde anlagt mod Twitter med påstand om patentkrænkelse.

Sagen kunne vel godt være blevet forligt uden at Twitter havde behov for at købe sig til yderligere patentkræfter, men alligevel valgte Twitter at købe nogle. Nederst i artiklen citeres Twitter for at sige, at firmaet er involveret i en række patentsager. Der har vel sagtens været vurderingen hos Twitter, at når man ikke kunne bruge egne patenter, måtte man købe sig til nogle, som kunne bruges.

Twitters IPR-manøvre er muligvis stadig en god ide, men den har kostet firmaet nogle basører. Ingen andre firmaer indenfor IT (Tesla gjorde siden det samme) har til mit kendskab lavet en tilsvarende manøvre, og hele affæren begynder at have et skær af, at Twitter forregnede sig.

Rent pengemæssigt er det svært at sige, at hvor meget af beløbet, der går til en licens af IBMs patenter og hvor meget, der går til køb. Men hvis Twitter håbede på at kunne få fred på patentfronten ved at opgive sine egne patenter,  må det siges at have været en forkert beslutning.

Nu har Twitter så en patentportefølje, som kan bruges mod andre agressorer – eller offensivt. Det kan deres egen portefølje også, men kun hvis opfinderne giver lov. Om opfinderne har sagt nej eller IBM har været for mægtige (og IBM er mægtige indenfor patenter!) er svært at sige. Jeg hælder til, at nok så mange af Twitters patenter ikke ville gøre nogen forskel mod IBM.

I alle tilfælde er det værd at holde øje med Twitters videre færd indenfor patentområdet.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>