Chrome klar i 64-bit-version til Windows

Mens der banker et 64-bit-hjerte i alle nymodens pc’ere nu om dage, har Googles browser Chrome indtil nu kun været 32-bit applikation.

Men det bliver der lavet om på nu, i hvert fald på Windows-platformen, skriver Chromium-projektet i et blogindlæg, ifølge Cnet.com.

Chromium er open source-projektet bag udviklingen af Chrome-browseren, og siden juni har der været test-versioner ude af 64-bit-browseren. Nu skulle børnesygdomme være luget ud, og version 37 af Chrome kommer derfor med en 64-bit valgmulighed for de interesserede, via et særskilt link på download-siden. Google har ikke turdet skifte til 64-bit som standard-download, fordi der stadig kan være kompatibilitetsproblemer med udvidelser til Chrome. Man kan for eksempel ikke køre Microsoft Silverlight i den nye version.

64-bit-arkitektur lader populært sagt softwaren behandle data i større bidder ad gangen, og det giver en række fordele for en browser. Ifølge Chrome-folkene selv vil for eksempel video i VP9-formatet blive afkodet 15 procent hurtigere i 64-bit-Chrome sammenlignet med 32-bit-versionen. Det er dette format, som Youtube bruger til at vise video i høj opløsning.

Sikkerheden bliver også forbedret, fordi den nye 64-bit-version kan koble sig på flere af de indbyggede sikkerhedsfunktioner i Windows 8, for eksempel High Entropy ASLR, som gør det svært for hackere at snige ondsindet kode ind i hukommelsen.

Konkurrerende browsere som Internet Explorer og Firefox har haft 64-bit-versioner i længere tid, om end Firefox har satset på 64-bit til Linux og Mac OS, men skulle have en Windows-udgave i 64-bit på vej også.

Vil du hente Chrome til Windows i 64-bit-version, skal du i øvrigt skifte fra danske version af siden til en af de engelsksprogede udgaver. Det gør man i bunden af siden.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>