Dansk biotekselskab udvikler vaccine mod ebola

Det danske biotekselskab Bavarian Nordic er i øjeblikket i gang med at afprøve en ebola-vaccine på aber. Selskabet forventer at kunne afprøve vaccinen på raske mennesker i 2015, skriver Medwatch.dk.

Udbruddet af ebola i Vestafrika har fremskyndet eksperimentel medicin til brug på mennesker for to virksomheder: Serummet ZMapp er på vej til Afrika, på trods af at det ikke er gennemtestet, og det canadiske biotekselskab NewLink vil begynde menneskeforsøg inden for kort tid.

Bavarian Nordic har dog endnu ingen planer om at afprøve vaccinen før tid, men skulle en forespørgsel komme fra WHO, vil selskabets finansdirektør, Ole Larsen, slet ikke afvise det.

»Vores teknologiplatform MVA-BN, som både vores koppevaccine og vaccinen imod ebola er baseret på, har i hvert fald vist sig at have en meget favorabel bivirkningsprofil. Vi har ikke rapporteret nogen tilfælde af alvorlige bivirkninger ved vores koppevaccine, så i forhold til, hvorvidt det skulle være til skade for nogle af de mennesker, der skulle blive vaccineret med midlet, og hvorvidt det skulle afholde os fra at gøre det, ser jeg som havende en meget lille sandsynlighed,« siger Ole Larsen og fortsætter:

»Det her middel er på et meget tidligt udviklingsstadie i forhold til, om det virker. Men det er klart, at hvis man kan være med til at redde en masse menneskeliv ved, at man tester det, inden det er godkendt, det tror jeg da, vi ville diskutere internt og kigge meget seriøst på. Jeg kunne da godt forestille mig, at vi ville være med til det; også fordi vi har så mange data og gode erfaringer med vores koppevaccine, som er lavet på den samme teknologiplatform.«

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>