DTU er de ingeniørstuderendes prestigeuniversitet

DTU kan som den eneste uddannelsesinstitution for ingeniører tillade sig at sortere i sine studerende, hvor enkelte studieretninger i år kræver et gennemsnit på minimum 9,7 for overhovedet at komme i betragtning. Samtidig melder både Syddansk, Aalborg og Aarhus Universitet stadig om ledige pladser på stort set alle ingeniørlinjer.

Klik her for at se en oversigt over optaget på ingeniøruddannelserne

DTU har ikke bare slået sin egen rekord for antallet af nye studerende i år. Med et optag på omkring 40 procent af samtlige nye ingeniørstuderende har universitetet også sat landets andre ingeniørtunge uddannelsesinstitutioner til vægs som den mest populære blandt de søgende.

Se her, hvis du vil tjekke de seneste jobtilbud for ingeniører

25-årige Randi Juel Olsen er selv studerende på DTU og næstformand i universitetets studenterorganisation Polyteknisk Forening. Hun skal til at starte på tredje semester af sin kandidat på linjen bygningsdesign.

Da hun i sin tid havde besluttet sig for at læse til ingeniør, overvejede hun aldrig at gøre det andre steder end på DTU. Hun tror, at DTU’s navn står stærkt som et prestigefuldt sted at læse i de søgendes bevidsthed

»Det er jo et internationalt anerkendt universitet. Når man søger rundt på nettet omkring de forskellige ingeniøruddannelser, beskriver DTU sig selv som teknisk eliteuniversitet, og det tror jeg da, er noget, mange bider mærke i, når de søger uddannelse,« siger Randi Juel Olsen.

Læs også: Rekordoptag er ikke nok: Send flere ingeniører

1.000 flere ansøgere

Ifølge tallene fra Den Koordinerede Tilmelding, der varetager alle ansøgninger til videregående uddannelser, fik DTU 2.289 ansøgninger med første prioritet. Det er godt 1.000 flere end nummer to på listen, Aalborg Universitet, med 1.242 ingeniør-ansøgninger med højeste prioritet.

På DTU finder man også landets højeste adgangskrav for et ingeniørstudie med et påkrævet snit på mindst 9,7 for at komme ind. Aalborg Universitet derimod har ledige pladser og ingen adgangskrav på stort set alle uddannelsesretninger inden for ingeniørfagene.

Men det er ikke noget, der bekymrer dekan for det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet på Aalborg Universitet Eskild Holm Nielsen. Faktisk mener han, at universitetet samfundsmæssigt er forpligtet til at holde sine døre åbne i så vid udstrækning, det er muligt, men der skal også være fornuft bag.

Læs også: Rekord: 4.950 nye ingeniører optaget på studiet

»Der er nogle områder, hvor vi har lukket for tilgangen, fordi vi enten ikke har kapaciteten, eller vi mener, at der er uddannet for mange. Men for eksempel inden for elektro- og maskiningeniør mener jeg, vi er forpligtet til at stille nogle flere pladser til rådighed, når vi har kapaciteten, og der er mangel på den slags ingeniører,« siger han.

Høje adgangskvotienter betyder ifølge ham heller ikke noget for, hvor dygtige ingeniører der kommer ud i den anden ende.

»Det er engagementet og sliddet på buksebagen, der er afgørende,« siger han.

Læs også: Rekordmange vil være ingeniør

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>