Efterretningstjenester kan spore nær alle med en mobil

Efterretningstjenester og regeringer kan overraskende nemt spore stort set alle på kloden med en mobiltelefon. Det skriver Washington Post, der har fået indblik i det sporingssoftware, der bliver solgt til efterretningstjenester verden over.

Teknologien udnytter, at netværksudbydere ved hvilken mobilmast en mobiltelefon er tilsluttet, og derfor hvor mobiltelefonen befinder sig. Det er nødvendigt for at kunne sende opkald og sms’er det rigtige sted hen. Men det viser sig, at den data ikke er forbeholdt netværksudbydere.

Netværksudbydere bruger nemlig SS7-netværket til at sende informationer om deres kunders placering til hinanden. Det er nødvendigt for at kunderne kan kommunikere på tværs af mobilnetværk. Men sikkerheden i SS7-netværket er så ringe, at det er forholdsvist nemt for efterretningstjenester at skaffe den data.

Det franske sikkerhedsfirma P1 Security har afprøvet teknologien. Det viser sig, at P1 kan få adgang til mobilbrugeres placering i 75 procent af tilfældene.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>