Eplehuset lukker i Danmark

Ejerne af den norske Apple-kæde Eplehuset smider nu tøjlerne på det danske marked og overlader fra 1. september driften af kædens syv danske butikker og to serviceværksteder til konkurrenten Humac.

Dermed kommer Humac op på at have i alt 19 butikker fordelt rundt om i landet.

Samtidig overtager Humac 77 danske medarbejdere fra Eplehuset. En del administrative job forsvinder dog.

“Eplehuset siger farvel til nogle back office-medarbejdere i denne her proces, men jeg ved ikke, hvor mange det drejer sig om,” siger Humacs danske landechef, Michael Bech, til Computerworld.

“Alle nuværende butikker forbliver, hvor de er, og bliver drevet videre som i dag. Det eneste der sker, er, at vi skifter facaden, og at butikkerne nu tilhører Humac,” siger Michael Bech.

“Så vi regner med at forsætte med det nuværende antal medarbejdere i butikkerne. Vi vækster i øjeblikket både i butikker og på vores serviceværksterder, hvor vi faktisk udvider lige nu,” siger han.

Samtidig med at Eplehuset trækker sig ud af Danmark, sker den omvendte øvelse i Norge, hvor Humac overlader otte butikker til de norske kolleger.

Hele øvelsen er ifølge Michael Bech et resultat af, at forbrugerne fortsat holder igen med køb af forbrugerelektronik. Og så hjælper det ikke meget, at varerne på hylderne kommer fra Apple.

“Selv om Humac repræsenterer et af verdens stærkeste brand i form af Apple, skal der yderligere volumen til. Vi skal vækste mere for at sikre en profitabel drift og økonomi til fortsat udbygning af aktiviteterne,” siger han.

Både Humac og Eplehusets danske butikker har været plaget af voldsomme underskud de seneste år. Hos Eplehuset viste det seneste regnskab et minus på mere end syv millioner kroner og en negativ egenkapital.

Det samme gælder for Humac, som fik et underskud før skat på 3,6 millioner kroner.

Læs også:

Humac udskifter hel afdeling

Få historien: It-butikkernes vilde rutsjetur

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>