EU dropper bæredygtighedskriterier for biomasse før 2020

EU-Kommissionen har nu meddelt, at den ikke vil udarbejde bæredygtighedskriterier for biomasse før efter 2020.

Begrundelsen er, at brugen af biomasse frem til 2020 vil være så begrænset, at fælles bæredygtighedsregler ikke vil være nødvendige før efter 2020.

Det fremgår af et nyt arbejdsnotat, som Dansk Fjernvarme har fået fat på.

Læs også: Så langt er Europa med grønne krav til træpiller

Dermed kan den danske energibranche altså ikke regne med fælles EU-regler for biomassens bæredygtighed, og Dansk Fjernvarme vurderer, at de nationale bæredygtighedskriterier dermed bliver vigtigere end nogensinde.

Dansk Fjernvarme og Dansk Energi er netop i gang med at udarbejde sådanne bæredygtighedskriterier på energibranchens vegne – og de forventer at kunne offentliggøre kriterierne i løbet af efteråret.

»Biomasse er altafgørende for succes med den grønne omstilling, og der må ikke kunne stilles spørgsmålstegn ved, om den biomasse, vi bruger til energi, er grøn og bæredygtig,« siger Dansk Fjernvarmes direktør Kim Mortensen som en kommentar til notatet.

Læs også: Klimaminister tvinger kraftværkerne til at købe bæredygtige træpiller

Biomasse udgør i dag 31,5 procent af brændslerne til fjernvarme, og andelen forventes at stige de kommende år, blandt andet fordi de store centrale kraftværker har planer om at udskifte kul med biomasse.

Kritikere har i den forbindelse kritiseret biomasse for ikke at være tilstrækkelig bæredygtig, men det afviser Kim Mortensen.

»Den biomasse, vi bruger i fjernvarmen, er grøn. En ret væsentlig del er danskproduceret, og i Danmark har vi eksempelvis haft skovvækst de seneste 200 år,« siger han og tilføjer, at der er masser dansk biomasse, som i dag ikke anvendes, men blot får lov at forrådne. Det gælder både træ i skovene og halm på markerne.

De fem EU-lande Belgien, Ungarn, Italien, Holland og England har i forvejen nationale bæredygtighedskriterier for biomasse.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>