Firma betaler private for lov til overvågning af deres pc’er og mobiltelefoner

Bølgerne i debatten om overvågning på nettet går højt, og har gjort det længe. Mange taler om folks ret til privatliv, og at overvågningen af folks datahistorik bryder den.

Men nu er der nogen, der går i den modsatte retning. Ifølge Technology Review er nogle selskaber begyndt at betale almindelige internetbrugere for at kunne kigge dem over skulderen, når de surfer.

Nogle steder er det for ned mod otte dollars i måneden, folk lader et lille program installere på deres computer, mens firmaet Luth Research fra San Diego giver helt op til 100 dollars per måned – alt efter hvor mange undersøgelser de deltager i – for at kunne følge med i, hvad folk bruger deres internetforbindelse til.

Sælger data videre

Helt op mod 20.000 pc- og 6000 smartphonebrugere har efter sigende taget mod pengene, og lader dermed virksomheden overvåge dem konstant. Det sker ved at Luth Research installerer programmet ZQ Intelligence på enheden.

Virksomheden kigger ikke i folks private meddelelser. I stedet samler de data omkring, hvor smartphonebrugeren befinder sig, hvilke websider de besøger, hvad de søger på Google, hvor ofte de tjekker Twitter og så videre. Samtidig skal deltagerne i undersøgelserne besvare nogle spørgeskemaer.

Dataene fra undersøgelserne sælger Luth Reseach så videre til højest bydende kunde, som blandt andre tæller virksomheder som Microsoft, Subway, Ford, Wallmart, Nickelodeon og Netflix. De kan så bruge dataene til at finde ud af, hvor de får mest ud af deres reklamepenge.

Opfølgende spørgsmål

De store virksomheder vil nemlig have mere valuta for pengene, når de annoncerer, da de kun har en klikrate på mindre end 0,01 procent på internetannoncer.

Hos Luth Research mener de, at en af de helt store fordele ved netop denne form for overvågning er, at kunderne gennem Luth Research kan stille opfølgende spørgsmål til brugerne.

I en undersøgelse blandt 1100 smartphonebrugere fortalte 27 procent, at de ville tillade virksomheden at følge med i deres færden..

Luth Research fortæller, at deres brugere altid kan slette programmet på deres enheder og dermed stoppe med at være med i undersøgelserne.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>