Google bliver bedt fjerne en million piratlinks per dag

Google bliver for tiden bedt om at fjerne mere end en million links om dagen på søgeresultater, som indeholder Copyright-beskyttet materiale. Det skriver siden Torrentfreak.com.

Det er håbet om at holde potentielle kunder væk fra piratsiderne, som gør at copyrightholdere nu nærmest oversvømmer Google med notitser om at fjerne beskyttet indhold fra søgeresultaterne.

Siden 2011 har det været muligt at se, hvor mange anmodninger Google har fået om at fjerne indhold med ophavsrettigheder. Og tendensen er tydelig.

Eksplosiv vækst

For nogle få år siden fik søgegiganten nogle få dusin henvendelser i løbet af et helt år, mens de i dag behandler millioner af påståede krænkende links per uge. Rekorden var i sidste uge (uge 33), hvor Google blev bedt om at fjerne 7,8 millioner links.

Det slog rekorden fra ugen før med mere end 10 procent. Det svarer til, at de får en henvendelse hvert 8. millisekund. I 2008 fik en henvendelse hver sjette dag.

Den massive fjernelse af links fra Google er selvfølgeligt ikke uden problemer. Der er blevet reporteret, at links til nogle sider, som indeholder materiale uden copyright, også er blevet fjernet fra Googles søgeresultater som følge af fejl eller misbrug. Google har været gode til at fange disse fejl, men siden en manuel gennemgang af links ikke er mulig vil nogle links blive fjernet unødvendigt.

En spand til havet

Google fortæller, at de gør deres bedste for at imødekomme ophavsretsholderes problemer, og de udgav sidste år en rapport, hvor de skrev, hvilke forskellige anti-pirat-tiltag, de har taget.

Men det er ikke nok, mener vicepræsident for antipiratenheden hos Recording Industry Association of America, Brad Buckles, som mener, at man burde fjerne hele domæner fra søgelisterne.

»Hver dag kommer der flere resultater, og der er ikke nogen ende i sigte. Vi bruger en spand til at kæmpe mod havet,« siger han om Googles søgeresultater på ophavsretskrænkende materiale, som de altså forsøger at fjerne i stor stil.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>