Google godkender hver anden ansøgning om at blive ‘glemt’ på nettet

Over 328.000 webadresser er blevet sendt til Google fra over 90.000 forskellige EU-borgere, siden EU-domstolen i maj fastslog retten til at få fjernet irrelevante og forældede søgeresultater, når man søger på sit eget navn. Af disse har søgemaskinen nu godkendt 52 procent, viser et åbent brev fra privacy-advokat hos Google Peter Fleischer.. Mængden af henvendelser er opgjort den 18. juli og er i sagens natur vokset siden.

Læs også: Advokat om Google-dom: Du kan ikke få fjernet hvad som helst fra søgemaskine

Læs også: Ny EU-dom tvinger Google til at fjerne uønskede søgeresultater

Mens størstedelen af ansøgerne får opfyldt ønsket om at blive glemt, modtager omkring en tredjedel imidlertid afslag. Afslagene gives blandt andet, hvis Google vurderer, at indholdet stadig er væsentligt, som hvis en person i et offentligt embede vil have fjernet information om sit tidligere arbejde. Andre har bedt Google skjule sider, som ikke handlede om dem selv, men om en person af samme navn. Endelig mangler en del af ansøgningerne information, før Google vil tage stilling.

Muligheden for at blive glemt af Google har eksisteret siden maj, og tallene er derfor også kun en foreløbig indikator på, hvordan ansøgningerne vil blive modtaget, understreger Peter Fleischer.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>