Google vil helst have forudsigelige chefer

Det er ikke længere nogen hemmelighed, at søgemaskinekæmpen Google ligger inde med myriader af data om de fleste mennesker i verden, der nogensinde har benyttet sig af en internetforbindelse.

Men virksomheden gør i høj grad også brug af indsamling og analyse af data blandt medarbejderne i organisationen. Google har blandt andet søgt at blive klogere på, hvilket fælles karaktertræk, der gemmer sig bag gode ledere. Svaret er: Forudsigelighed, skriver Business Insider.

Se her, hvis du vil tjekke de seneste jobtilbud for ingeniører.

»Vi fandt ud af, at hvis du er leder, er det vigtigt, at folk ved, du er konsekvent og rimelig i måden, du tager beslutninger, så der er et element af forudsigelighed. Hvis en leder er forudsigelig, vil vedkommendes ansatte opleve en enorm frihed, fordi de ved, at inden for bestemte parametre kan de gøre, hvad de vil,« siger senior vice president for HR hos Google Laszlo Block til New York Times.

Læs også: Derfor får ydmyge ledere dig til at knokle

Hvis en leder omvendt stikker i alle retninger med sine beslutninger, vil medarbejderne ikke kunne gennemskue, hvor meget spillerum de har, og dermed opleve det som en begrænsende faktor, lyder hans pointe.

Selvbestemmelse giver bedre præstationer

Bag disse observationer ligger et solidt grundlag af data, som Google løbende indsamler om organisationens ledere. To gange årligt får alle ansatte nemlig mulighed for anonymt at vurdere deres ledere på op mod 18 forskellige parametre.

Medarbejderne skal blandt andet svare på, i hvor høj grad, de føler lederen behandler dem med respekt, samt hvorvidt de føler, at de får klare opgaver. Basale spørgsmål, der betyder enormt meget for medarbejdernes arbejdsglæde og moral, mener Laszlo Block.

Googles egne resultater stemmer overens med den uafhængige forskning, der også er foretaget inden for feltet. I 2004 undersøgte psykologerne Edward Deci og Richard Ryan jobtilfredsheden blandt hundredvis af ansatte i en investeringsbank.

Den højeste jobtilfredshed skulle findes blandt ansatte, hvis chefer faciliterede selvbestemmelse med opmuntring og anerkendelse af de ansattes indsats og ved at organisere arbejdsgangen, så medarbejderen selv kunne administrere sin tid.

Læs også: Sådan tjekker du en kommende chef under jobsamtalen

Samtidig fandt Edward Deci og Richard Ryan allerede dengang, at medarbejderne ikke bare blev gladere for at være på arbejde, men også præsterede bedre end andre uden selvbestemmelse.

Laszlo Block tror dog ikke, at Googles opskrift på den gode leder er universel.

»Inden for lederskab er succes meget afhængigt af konteksten. Det, der virker hos Google eller General Electric eller Goldman Sachs, vil ikke være det rigtige svar for alle andre,« siger han.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>