Græsk udvikler redder Windows XP-brugere med græsrods-opdateringer

De fleste i Danmark er nok skiftet væk fra Windows XP, som Microsoft for små fem måneder siden stoppede med at understøtte, med mindre man betaler ekstra.

Men på verdensplan er Windows XP med omkring en fjerdedel af markedet stadig et populært styresystem, som nu altså ingen sikkerhedsopdateringer får. Det har en græsk udvikler, som kalder sig Harkaz, valgt at lave om på ved at udgive sin egen, uofficielle ’Service Pack 4’, skriver ZDnet.com.

Læs også: Microsoft udsender allersidste omgang opdateringer til XP

Pakken med opdateringer installerer sig selv og kræver bare Windows XP med Service Pack 1. Den er dog ikke helt klar endnu, men er nu ude i beta-version og er på vej som release candidate.

Hvor opdateringerne kommer fra, er ikke meldt ud, måske af juridiske årsager, men der er flere muligheder. Man kan nemlig stadig købe sig til officielle opdateringer fra Microsoft, som for eksempel flere regioner i Danmark er blevet nødt til, fordi noget af softwaren på sygehusene kun kører på Windows XP. Og så sender Microsoft også stadig opdateringer ud gratis til varianten Windows XP Embedded, som typisk bliver brugt i for eksempel kasseapparater og andre lukkede systemer.

Tidligere har det således været fremme, at man ved at ’forklæde’ sin Windows XP-computer som en XP Embedded stadig kan modtage alle opdateringer automatisk.

Læs også: Simpelt navneskift kan give Windows XP sikkerhedsopdateringer i fem år

Microsoft har meldt ud, at man ikke bør forsøge sig med andre opdateringer til Windows XP end de officielle. Generelt ønsker Microsoft at få alle XP-brugere til at opgradere til en nyere version af Windows.

Windows XP blev lanceret i 2001 og erstattet af Windows Vista i 2007. Men styresystemet blev stadig solgt i 2008 og 2009, fordi Vista ikke kunne køre på de billige, men svage netbooks, der var den store dille dengang.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>