HP-veteran gør comeback hos it-forhandler

Efter to år i en mere tilbagetrukken rolle som bestyrelsesmedlem i en række it-firmaer gør en af branchens veteraner, 52-årige Peter Koch, nu comeback i en mere udadvendt rolle.

1. september starter han i jobbet som salgsdirektør hos infrastrukturforhandleren Credocom.

“Credocom er et fedt firma, som koncentrerer sig om løsninger på produktområder, der virkelig kommer til at rykke på it-markedet de kommende år,” lyder det fra Peter Koch og peger på sikkerhed, netværk og datacenter/cloud som de markeder, hvor fremtidens vindere i it-branchen skal findes.

“Indenfor sikkerhed ser vi nærmest dagligt eksempler på, hvor galt det kan gå, hvis en virksomhed ikke har styr på tingene. Derudover ser vi en voldsom vækst i antallet af devices, som betyder, at mange kunder skal have opgraderet deres netværk. Og med hele cloud-udviklingen spørger mange kunder, hvor de skal købe deres datacenterressourcer,” siger han.

Tilbage i 2012 fusionerede Credocom, som dengang alene var fokuseret på server-storage og it-infrastruktur, med netværksspecialisten Respekt It. Gevinsterne ved den fusion skal Peter Koch nu bygge videre på.

“Der er kæmpe forretningsmuligheder, og på alle tre områder har Credocom meget dybe kompetencer. Mit primære fokus bliver, at vi skal løbe stærkere på salgssiden, samtidig med at vi skal positionere Credocom som markedsvinder på de tre områder,” siger han.

Peter Koch var frem til 2012 chef for produktforretningen hos den japanske producent Fujitsu – et job som han dog forlod efter bare et år. Før da var han i mere end 20 år ansat hos HP Danmark, hvor han blandt andet i en årrække stod i spidsen for salg og marketing i HP’s dengang meget succesfulde printdivision.

Siden afskeden med Fujitsu har Peter Koch arbejdet som selvstændig konsulent og derudover siddet i selskabsbestyrelserne hos printforhandleren Scriptor, softwarefirmaet Euroform og de to cloudforhandere Cloudpeople og Appspeople.

I det nye job hos Credocom afløser han Bjørn Nielsen, som tidligere i denne måned annoncerede sin exit til fordel for et job som chef for enterprise-salget hos distributøren Tech Data.

Læs også:

To år med kaos hos HP

Credocom og RespektIt slår sig sammen

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>