Huawei: Windows Phone og Tizen har ikke en chance

Android er blevet den helt store vinder på smartphone-markedet, med 85 procent af det globale marked, efterfulgt af Apples iOS som en klar nummer to, med en markedsandel på 12 procent.

Men der er ikke rigtig plads til flere end de to, lyder erfaringen fra kinesiske Huawei, som sælger Android-telefoner, men også har prøvet med Windows Phone og kigget på Samsungs Tizen. Det fortæller Huaweis chef for forbrugerprodukter, Richard Yu, i et interview med Wall Street Journal.

I to år havde Huawei telefoner til salg med Windows Phone, men det gav kun underskud, og derfor er der ikke planlagt nye Windows-modeller fra Huawei.

I jagten på et alternativ til det Google-styrede Android har Huawei også kigget grundigt på Tizen, som Samsung står bag, men det nåede aldrig længere end til forsøgsstadiet, og nu er Tizen helt død hos Huawei. Når det er så svært for Windows Phone at skabe et økosystem, som kan lokke kunderne til, er det helt umuligt for Tizen, lyder analysen.

Af samme grund har Huawei heller ingen planer om selv at udvikle et styresystem. Den svære del er ikke at kode selve systemet, men at få bygget et stort og levende udviklermiljø op omkring platformen, siger Richard Yu.

Huawei er vokset hurtigt og er nu verdens tredjestørste producent af smartphones, med en markedsandel på knap 7 procent, ifølge analysefirmaet IDC. Kun Samsung og Apple er større, men de to firmaer har begge tabt markedsandele på det seneste. Huawei har dog ingen planer om at opkøbe andre firmaer for at vokse endnu hurtigere, ligesom Lenovo for eksempel har købt Motorolas mobildivision af Google.

Forretningen hos Huawei var i lang tid baseret på udstyr til teleselskaber – for eksempel har TDC valgt Huawei til at bygge selskabets 4G/LTE-netværk i Danmark – men da 3G-netværk var nyt og smart, manglede der gode telefoner med 3G-antenner. Derfor begyndte Huawei som telefonproducent, men solgte i begyndelsen ikke produkterne under eget navn, men lod teleselskaberne navngive dem.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>