Indisk stat åbner for at arrestere borgere, der overvejer copyright-brud

Den indiske stat Karnataka har givet sig selv et ekstra voldsomt værktøj til at bekæmpe web-pirater. En ny lov tillader nemlig staten at lave præventive anholdelser af personer, som overvejer at bryde copyright-love eller at begå andre forbrydelser på nettet. Det skriver Medianama.

Indbyggerne kan altså effektivt blive arresteret for at overveje at sende en copyrightbeskyttet e-bog til en ven, som mediet formulerer det. Karnatakas politi har desuden udstedt en advarsel om, at det under samme lov er strafbart at uploade, dele og ’like’ materiale, der kan virke stødende på religiøse grupper.

Loven fratager samtidig borgerens ret til at blive stillet for en dommer inden for 24 timer. Den tidsfrist er nu blevet udvidet til 90 dage. Loven var først og fremmest ment som et middel mod blandt andre menneskesmuglere, men gælder i sin endelige form altså også alle former for it-kriminalitet.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>