Intels svar på Raspberry Pi kan nu køre Windows

Intels svar på den lille Raspberry Pi – den de kalder Galileo – bliver nu lidt ekstra interessant for Windows-fans efter en firmwareopdatering. Den lille kredit-størrelse minicomputer kan efter opdateringen køre Windows. Det skriver The Register.

Intel har opdateret Galileos første generation til version 1.0.2, hvilket betyder at Windows nu kan køre på enheden. Indtil videre har Microsoft-entusiaster måttet nøjes med en prøveversion.

Det er simpelt nok at få fat i opdateringen, men det er noget helt andet at få den startet. Microsoft advarer mod at installere deres flagskib-software på Intels svar på det ARM- og Linux-baserede Pi, og fortæller, at det ikke vil være hurtigt.

Nyt liv til Wintel

Alene det, at lægge Windows på Galileos microSD-kort kan tage mellem 30 minutter og to timer. At boote Windows, når det først er installeret vil tage to minutter.

Microsoft og Intel har længe været partnere på PC-området, og unionen af operativsystemet og Intels x86-chippen giver nyt liv til den såkaldte Wintel-alliance.

Microsoft besluttede 11. juli at køre med på Intels Galileo, da software-giganten forsøger at få Windows på flere enheder – samt at få del i markedet for Internet of Things.

Programmet er udsendt

Ideen er, at man kan bygge et testsystem, som kan implementeres med enheder, som har tilsvarende begrænsede ressourcer. Microsoft har nu lanceret Windows Develepors Program til de små enheder, og de har samtidig lagt dokumentationen for programmet frem.

Galileo-sættet indeholder et standard Arduino Wiring API og et undersæt med Win32 API. Arduino er en open-source, single-board 8-bit og 32-bit mikrokontroller, som blev introduceret i 2005 og til at begynde med var målrettet hobbyister.

Galileo er et Arduino-certificeret udvikler-board, som er baseret på Intels arkitektur – en Quark 32-bit SoC med en en-trådet Pentium, microSD port, 100 mb ethernetport med forskellige hukommelsesmuligheder.

Intel udsender Gen 2 i denne måned og de donerer 50.000 enheder til 1000 universiteter gennem en periode på 18 måneder.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>