Kommunalt projektråd skal forhindre it-brølere

Digitale effektiviseringer for op mod 200 millioner. Det er målet med Københavns Kommunes massive it-investeringer de kommende år. Et nyt it-projektråd, der mødes for første gang i dag, skal få det til at lykkes.

Rådet er inspireret af Statens it-projektråd og består af fire direktører fra det offentlige, to fra den private sektor og en enkelt professor.

»Københavns Kommune står over for en ny virkelighed. Derfor er det endnu mere vigtigt at have styr på tid, budget og ikke mindst realisering af gevinster. Det skal rådet hjælpe kommunen med at blive bedre til,« siger rådets formand og administrerende direktør i Teknik- og
Miljøforvaltningen Pernille Andersen i en meddelelse.

Tredages-vurdering af risikable projekter

It-projektrådet får til opgave at foretage risikovurderinger af alle projekter med et budget på over fem millioner. Også projekter med særlig høj politisk prioritet, ny teknologi eller høj risikoprofil skal vurderes af rådet.

Vurderingen foregår på tre dage, hvor et medlem af rådet sammen med et vurderingskorps af erfarne projektledere, gennemgår projektgrundlaget og giver en vurdering af risikoen efterfølgende.

Rådet, der skal mødes fire gange årligt, vil desuden følge med i kommunens pilotprojekter og holde øje med, om projekter giver de effektiviseringer, som loves.

It-projektrådet består blandt andre af professor på Datalogisk Institut Københavns Universitet Stephen Alstrup og direktør i Frost Management Lars Mathiesen, der i forvejen er medlem af statens it-råd.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>