Kommuner sætter strøm til endnu flere elbiler

Elbiler er blevet billigere i indkøb og drift, og det har nu fået en række kommuner med Københavns i spidsen til at anskaffe endnu flere grønne køretøjer.

Det koster nu det samme at lease elbiler som benzinbiler – 2.600 kroner om måneden – men elbilen bruger typisk kun for 500 kroner brændstof mod benzinbilens 1.500. Det skriver Politiken.

Læs også: Efter fire millioner testkilometer: Elbiler er for dyre til danskerne

Teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune Morten Kabell (EL) vil derfor fordoble antallet af kommunens elbiler fra 124 til 251 inden udgangen af næste år. Til sammenligning tæller flåden af benzinbiler i dag 164 styk.

»Det er enormt opløftende, at elbilerne i dag er det optimale valg, selv hvis man ser det i et økonomisk perspektiv,« siger han til Politiken.

Købehavns Kommune indgår i et indkøbskonsortium med 12 andre kommuner og Region Hovedstaden, hvor man i kraft af sin størrelse vil arbejde på at få endnu bedre priser på leasing af elbiler.

Selvom elbilerne er i fremgang, er der dog stadig en masse bundet op på håbet om en fortsat afgiftsfritagelse efter 2015. Men den kan klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen (R) ikke garantere.

»Det er ikke noget, vi har taget stilling til i regeringen endnu. Men spørgsmålet er også, om der vil være behov for en egentlig afgiftsfritagelse efter 2015. For noget tyder jo på, at det, vi har ønsket og ventet på, nu virkelig er ved at komme i gang,« siger ministeren til Politiken.

Læs også: Concito: El-biler kan reducere transportsektorens CO2-udledning med 70 procent

Iagttagere vurderer over for avisen, at flere europæiske byer vil følge det danske projekt. Det vil også gavne elbilens generelle udbredelse, at den i højere grad bliver set på gaden, og at flere mennesker får kørt elbiler, siger blandt andet chefkonsulent Susanne Krawack fra den danske tænketank Concito. Hun tilføjer dog, at det bliver »en showstopper«, hvis afgiftsfritagelsen forsvinder.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>