Kun hver tredje foretrækker digital selvbetjening

Den digitale selvbetjening er mere populær end sidste år. Ikke desto mindre vil to tredjedele af befolkningen hellere kommunikere med det offentlige uden om online tjenester. Det viser undersøgelsen ’IT i praksis 2014’, der er foretaget af Rambøll og foreningen Dansk IT.

»Spørgsmålet er, om det er godt nok,« siger direktør i Rambøll Management Consulting Ejvind Jørgensen.

Han vurderer, at hvis målet om fuld digital kommunikation skal nås, skal løsningerne tage udgangspunkt i, hvad borgerne har brug for.

»Vi tror, at hvis digitalisering kun bliver en spareøvelse, så knækker filmen. Borgerne skal kunne se fordelene og værdien i tjenesterne. Hvis man oplever en masse dårlige digitale tjenester, så smuldrer opbakningen til digitaliseringen. Det vil skabe utilfredshed og få politikerne til at ryste på hånden,« siger Ejvind Jørgensen.

I undersøgelsen har 34 procent af de adspurgte angivet, at de foretrækker digital selvbetjening, når de skal kommunikere med det offentlige. Det er flere end sidste års 28 procent, men lidt under resultatet for 2012.

Kan ikke finde rundt i digitale løsninger

Generelt har de personer, som foretrækker en personlig snak, sværere ved at finde den digitale løsning, de leder efter, sammenholdt med dem, der foretrækker digital selvbetjening. Den analoge gruppe synes desuden, at det er mere vanskeligt at forstå de begreber, som de møder på nettet.

»Der er derfor brug for at arbejde mere ud fra borgernes situation og finde et sprog, som de forstår,« siger Ejvind Jørgensen.

Trods andelen på 34 procent er digital selvbetjening dog stadig mere populært – målt som enkeltstående kommunikationsform – end for eksempel at møde op personligt eller ringe til kommunen.

»Omvendt er en tredjedel næppe nogen prangende andel i denne sammenhæng, hvor der pr. 1. november kun eksisterer én digital vej for en række transaktioner,« skriver Rambøll og Dansk IT i rapporten om undersøgelsen med henvisning til den tvungne indførelse af Digital Post.

Rapporten ’IT i praksis’ er baseret på 500 af de største private og offentlige virksomheder i Danmark og er udgivet i dag for 19. år i træk.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>