LA vil have Snowden-anklager om overvågning undersøgt til bunds

Regeringens har planer om at nedsætte en kommission, som skal undersøge terrorlovgivningens konsekvenser for retssikkerheden. Det arbejde bør også omfatte den amerikanske whistleblower Edward Snowdens anklager om NSA-overvågning af blandt andet europæiske borgere.

Sådan lyder meldingen fra Liberal Alliance og tænketanken Justitia, skriver Berlingskes politiske magasin Politiko.

»Vi har taget mindre og mellemstore skridt i den forkerte retning. Men ikke opløst retsstaten og ikke gået så langt som USA og Storbritannien,« siger direktør i den nystartede tænketank Justitia, Jacob Mchangama til Berlingske.

Han opfordrer til, at regeringen tager anklagerne fra den amerikanske afhopper Edward Snowden om systematisk overvågning af europæiske borgere med i kommissionens arbejde.

»Man bliver nødt til samtidig at forholde sig til hele overvågningsproblematikken. Man kan ikke skære diskussionen om NSA fra med de afsløringer, der har været, og påstande om tæt sam­arbejde,« siger Mchangama.

Meldingen får opbakning fra Liberal Alliance:

»Det er oplagt at kigge på NSA ved samme lejlighed. Vi har været igennem nogle absurde samråd i Folketingets retsudvalg, hvor regeringen – som et af de få lande i Europa – ikke anerkender, at der er sket en systematisk overvågning af borgerne,« siger partiets retsordfører Simon Emil Ammitzbøll.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>