Lav din egen luftkøler med kobberrør og Bernoullis princip

Juli tegner til at blive den næstvarmeste af slagsen i Danmark, og der har været mere end en uges lokale tropedøgn. I den anledning kan det være fristende at investere i et aircondition-anlæg, men det er måske ikke den bedste investering, når man tager resten af årets danske vejr i betragtning.

Men med enkle midler kan du ifølge norske Teknisk Ukeblad bygge din egen luftkøler. Det kræver ikke andet end to-tre meter kobberrør, en tilsvarende længde gummirør, 50 strips og to spændebånd. Og så en almindelig blæser og to spande.

Først placeres kobberrørene i en spiral på blæserens skærm og fæstnes med strips med et mellemrum på 20 centimeter. Når det er gjort, skal kobberrørenes to ender stikke ud for neden af blæseren, og gummirørene fæstnes på dem med spændebånd. Den ene spand fyldes med koldt postevand og placeres på en stol eller et bord ved siden af, mens den tomme står på gulvet.

Til sidst placeres det ene gummirør i spanden med vand, mens det andet bruges til at suge vandet fra spanden igennem rørene. Læg den anden ende i den anden spand, tænd for blæseren og så vil vandet fortsætte med at løbe – i overensstemmelse med Bernoullis princip.

Kobberet overfører kulden fra vand til luft og blæser den ud i rummet – og du har en hjemmelavet luftkøler.

Du kan se en demonstration i videoen herunder.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>