Norsk energisektor udsat for omfattende hackerangreb

Den norske Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM) oplyser, at virksomheder i landets energisektor har været udsat for et rekordstort målrettet hackerangreb. Det skriver blandt andet den norske tv-station NRK på sin hjemmeside.

Mere end 50 virksomheder i energibranchen har modtaget en mail med skadelig software vedhæftet. Og langt flere virksomheder kan være blevet ramt uden at vide det. Derfor går NSM nu bredt ud og advarer 300 virksomheder i olie- og energisektoren.

Hans Christian Pretorius, afdelingsdirektør i Operativ afdeling i NSM, oplyser, at den norske sikkerhedsmyndighed endnu ikke ved, hvem der står bag.

»Men jeg kan sige klart, at det ikke er drengestreger. Dette angreb er komplekst og målrettet. Malwaren er skræddersyet og bliver ikke opfanget af øvrige kontrolrutiner. Det tyder på, at det er en aktør med store ressourcer, der står bag,« siger Hans Christian Pretorius til NRK.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>