Nu kommer USB-stikket, du ikke kan vende forkert

Nu er det snart slut med at have vredet en arm af led og skåret sig på skarpe skrivebordskanter i forsøg på at indsætte et USB-kabel på et svært tilgængeligt sted, blot for at finde ud af, at man kunne have undgået halvdelen af pinslerne ved at vende stikket den rigtige vej.

De første USB Type-C-stik er nemlig klar til at kunne i produktion ifølge USB Foundation. Den mest åbenbare ændring ved de nye stik er, at det er det første almindelige USB-stik, som kan vende begge veje og alligevel passe i stikket.

Det betyder, at det fremover vil være lige meget, hvilken vej stikket vender, når man eksempelvis skal oplade sin mobiltelefon.

Læs også: Sådan ser det nye, vendbare USB-stik ud

Der er dog også en række andre forbedringer i den nye specifikation. Det nye USB-stik understøtter USB 3.1, som giver mulighed for dataoverførsler med op til 10 gigabit pr. sekund. Derudover vil det være muligt at forsyne en enhed med en elektrisk effekt på op til 100 watt gennem stikket.

Selve stikket er cirka samme størrelse som de nuværende USB Micro-B-stik, som kendes fra blandt andet mobiltelefoner. Det nye stik er dog ikke kompatibelt med eksisterende kabler eller stik.

Det nye stik vil i princippet kunne udføre de samme opgaver som i dag kræver flere forskellige stik takket være den højere dataoverførselshastighed og mulighed for større effekt.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>