Nu skal der styr på PHP med en formel specifikation af sproget

PHP-sproget har gennemgået mange store ændringer, siden den første udgave blev skabt ad danske Rasmus Lerdorff i midten af 1990′erne. Men selvom PHP i dag er en grundpille i titusindvis af store websteder, så har PHP faktisk manglet en præcis specifikation. Det får det nu.

Det første udkast til en formel specifikation af PHP er nu blevet lagt ud på Github. Formålet er ikke at lave om på PHP, men blot at få nedskrevet klokkeklart, hvad der er en officiel del af sproget.

Hidtil har det lykkedes PHP-udviklerne at holde styr på PHP uden en specifikation, også selvom der har eksisteret mere en én implementering af sproget. Men alligevel mener blandt andet Facebook, der er storforbruger af PHP, at det er på tide at få formaliteterne i orden.

Specifikationen omfatter en komplet beskrivelse af syntaks og semantik. For webudviklere, som benytter PHP, er der ingen ændringer i forhold til i dag. Arbejdet med specifikationen handler om at sikre, at de næste udgaver af PHP er konsistente i forhold til de nuværende – også hvis der skulle komme flere implementeringer – så man undgår en opsplitning.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>