Ny amerikansk lov kræver ’kill switch’ i alle smartphones

Tvungen anti-tyveri-software på alle telefoner. Det er kravet i en ny lov, som Californiens lovgivende forsamling vedtog i går, og som nu er blevet sendt til statens guvernør for at blive underskrevet. Det skriver Cnet.

Nærmere bestemt vil senatet have, at alle telefoner, der sælges i staten, bliver udstyret med en ’kill switch’, som lader ejeren låse sin telefon, hvis den bliver stjålet. Tiltaget skal gøre telefoner mindre attraktive for tyvene ved at gøre den ubrugelig for sin nye ejer. Statistik fra Consumer Reports viser, at en mobil var involveret i 65 procent af røverierne i San Fransisco i 2013.

»Vores mål er at tage vinden ud af sejlene for de tyve, der har gjort tyveri af smartphones til en af de mest fremherskende former for gadekriminalitet i Californiens største byer,« sagde manden bag lovforslaget, senator Mark Leno, ved et pressemøde.

Gælder kun for nye telefoner

Hvis Californiens guvernør underskriver loven, vil den gælde for alle telefoner produceret efter juli 2015. Loven fritager altså ældre modeller fra kravet. De to største producenter af smartphones, Apple og Samsung, har allerede implementeret forskellig software, der skal gøre telefonen uinteressant for tyve. Alligevel er handelsorganisationen CTIA, der repræsenterer telefonindustrien, ikke tilfreds.

»Vi tilskynder guvernøren til ikke at underskrive lovforslaget,« udtaler Jamie Hastings, vicepræsident i CTIA, i en meddelelse. Ifølge ham vil forskellige regler på tværs af stater gå ud over forbrugeren.

Loven, der tidligere på året blev stemt ned, fik denne gang 28 stemmer for og 9 imod i senatet. Californien er ikke alene om at ville tvinge mobilproducenter til at straffe telefontyveri. Allerede i maj lavede Minnesota en lignende lov, mens New Yorks attorney-general, som bedst kan oversættes med rigsadvokat, kæmper for samme sag i sin stat.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>