Obama søger it-folk – og de må gerne kode uden slips

Der er brug for flere dygtige it-folk, med tekniske evner, i den amerikanske stat, som i kølvandet på skandalen om Health.gov-hjemmesiden nu opretter en ny enhed, U.S. Digital Service, en slags amerikansk Digitaliseringsstyrelse.

Men det er tilsyneladende ikke helt nemt at lokke de rigtige profiler fra Silicon Valley til et job i statens tjeneste i Washington D.C. Med en ny video sætter Det Hvide Hus i hvert fald gang i en charmeoffensiv, som gør et stort nummer ud af dresscode. Det skriver Wired.

Selvom resten af statsadministrationen klæder sig i mørke jakkesæt og slips, er det ikke et krav, hvis man skal arbejde i den nye organisation, lyder budskabet. Og det er ikke bare fordomme om it-folk med hvide sokker i sandalerne, som har ført til videoens budskab.

Læs også: Trine Bramsens ’hvide tennissokker’ fik it-Danmark til at se rødt

Lederen af U.S. Digital Service, Mickey Dickerson, forklarer i videoen, hvordan spørgsmål om dresscode faktisk er det, han får mest fra sine it-venner, for eksempel hans tidligere kolleger hos Google. Og selvom han ikke dukker op på de bonede gulve i en t-shirt, kan han godt slippe af sted med en krøllet skjorte, så længe det er noget med knapper og krave, forklarer han.

Han ser også spørgsmålene om dresscode som en måde for vennerne – og potentielle ansøgere til jobs i det nye center – at vejre arbejdsmiljøet på, fordi statsadministrationen er kendt for at være et meget formelt sted.

Mickey Dickerson blev hentet ind for at redde stumperne, da skandalen om Healthcare.gov-hjemmesiden rullede i USA. Den mission lykkedes, og nu er han – med præsident Obamas ord – sat i sving med på samme måde at forbedre de digitale løsninger på alle andre områder i staten.

[aid:https://www.youtube.com/watch?v=5l-7vmArLJY]

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>